N1, Naisten Nelonen

EuPa - FC RAUMA  2 - 2

Eura, Wembley N

Ottelun tavoitetta ei ihan saavutettu

Ottelun tavoite ei ollut pelillisissä asioissa, vaan puhtaasti voitossa. Voittamisen asenne on ollut hiukan hukassa tässä syyskierroksen aikana ja sitä lähdettiin hakemaan. Peruspelaamistamme on käyty koko kausi läpi, joten jokaisella varmasti pursuaa ne korvista ulos, joten pelkkään 3 pisteeseen keskityttiin. Peli lähti odotetunlaisesti liikkeelle, meillä on pallon hallinta ja vastustaja iskee tilannevaihdoilla. Arvailimme, että vastustaja tulee tukkimaan keskustan, joten panostimme jo avauksessa laitoihin vahvoilla laitapelaajilla. Peli lähtikin ihan hyvin liikkeelle ja Elli oikeassa laidassa pääsi usein läpi ja pistämään palloa maalille, mutta haasteeksi tuli, ettei siellä ollut ketään. Tihkusateinen keli ja märkä kenttä, sekä pallo tuotti vastustajan maalivahdille useita pallon pudotuksia, mutta meiltä ei löytynyt irtopalloihin menijöitä. Jostakin kumman syystä pelaajamme halusi kokoajan mennä oikeaa laitaa pitkin, jolloin kuormitus kasvoi Ellille. Vasemmanpuolen laiturimme Nepi vähän jo kylmettyi sinne, kun palloa ei paljon näkynyt. Ehkä kaikki halusi näyttää osaamistansa pelatessaan runsaslukuisen katsojien edessä. Peli tavallaan hallussa ja meidän maali roikkui ilmassa monesti, mutta 15 minuutin kohdalla harmittomasta omasta maalipotkusta tapahtui nukahtaminen/huolimattomuus virhe ja pallo suoraan vastustajalle. Rauma pääsi keskeltä siirtämään 1-0 johtoon. Ensimmäisellä puoliajalla näkyi voitonnälän puute, yksittäisissä tilanteissa, esim. juuri maalille menossa ja pallollisen prässissä. Tauolle lähdettiin 1-0 tappioasemasta.

Tauolla painotettiin voiton nälkää ja tilanteiden, sekä irtopallojen voittamista. Tämän lisäksi puolustuslinja ei peruuta, vaan iskee kiinni ylöspäin.
Tämä auttoi. Toiselle puoliajalle tuli taas kevätkierrokselta tutun näköinen joukkue. Prässäsi ylhäältä, ei antanut vastustajalle yhtään tilaa ja näin vastustajalle alkoi tulla virheitä pallon kanssa. Heti puoliajan alussa 46 minuutilla laidan kautta päästiin taas läpi ja toimitettiin palloa maalille. Nyt oli myös menijöitä ja meidän onneksi pallo meni vastustajan kautta maaliin ja peli tasan 1-1. Oli oiva esimerkki, että palloa toimitetaan maalille ja sinne on menijöitä, niin syntyy maalintekouhkaa. Alkoi näyttämään valoisalta, joka kuitenkin synkkeni heti pari minuuttia myöhemmin, kun vastustaja pääsi taas johtoon 48 minuutilla, ylärimaosuman jälkitilanteissa. Peli jatkui meiltä samalla tavalla ylhäältä painostaen ja maalipaikan alkuja oli paljon, jotka eivät vain oikein sitten muodostunut kunnolliseksi maalipaikoiksi. 64 minuutilla Iitu teki takatolpalta aivan maaliviivan tuntumasta 2-2 tasoitusmaalin, joka lähti taas hyvästä laitapelaamisesta ja maalille toimittamisesta.

Pelin lopussa alkoi väsy tulemaan ja vastustajakin pääsi peliin mukaan luoden omat paikkansa. Kerran mekin saimme pallon maaliin, mutta se vihellettiin paitsioksi.

Tavoitteeseen ei ihan päästy, mutta huomattava parannus toisella puoliajalla peli-ilmeeseen, josta onkin hyvä jatkaa seuraavaan kotipeliin, jolloin tulee vastaan myös toinen paikallisvastustajamme Hapo.