Hyvä valmentaja

1. Ymmärtää lajia:

Jotta voit opettaa, täytyy tietää myös itse. Valmentajienpelaajatausta ei ratkaise sitä, että onko hyvä vai huonovalmentaja. Tiedon lajista voit hankkia myös muulla tavallaesimerkiksi kouluttautumalla. Euran Pallo rohkaiseekinvalmentajia kouluttautumaan ja seura järjestää myös itsevalmentajakoulutuksia.

2. Haluaa oppia uutta:
Jatkuva oppiminen on edellytys prosessille, jota toteutetaan lasten ja nuorten valmentajana. Toivomme, että seuramme valmentajat osallistuvat aktiivisesti seuran omiin, sekä muihin koulutustilaisuuksiin. Arsène Wengerkään tuskin enää pärjäisi 80-luvun metodeilla ja ajatuksilla.

3. Osaa motivoida:
Innostus on tarttuva asia. Kaikkein parhaat valmentajat täyttävät pelaajansa innostuksella, sekä intohimolla ja saavat nämä rakastamaan omaa lajiaan. Tärkeintä on lietsoa innostusta todenteolla!

4. Tuntee pelaajansa:
Valmentajan tulee tuntea jokaisen pelaajansa vahvuudet ja heikkoudet, sekä pyrkiä rakentamaan pelaajien vahvuuksien varaan. Erityisominaisuuden omaavat pelaajat huomataan aina. Pelaajien kehittäminen ja käsittely on huomattavasti helpompaa, mikäli valmentaja tuntee omat pelaajansa.

5. On tehokas viestijä:
Hyvä valmentaja on puheissaan selkeä ja osaa asettua lasten tasolle. Kiitoksen antaminen hyvästä suorituksesta on olennainen osa hyvää viestintää. Kiitos ja sen antaminen ei ole perinteikkään suomalaisen kulttuurin vahvuuksia, mutta Euran Pallossa siihen tullaan pyrkimään.

6. Kuuntelee:
Valmentajien tulisi aistia ja kuunnella pelaajiensa mielipiteitä. Pelkkä kuuleminen ei kuitenkaan aina riitä. Pelaajien näkemyksiä tulee ottaa myös huomioon, sekä antaa heillekin vastuuta.

7. On kurinalainen:
Pelaajat pitävät siitä, että toiminta on valmentajilla ”kondiksessa” ja järjestyksessä. Pelaajien ja valmentajien tulee noudattaa yhdessä sovittuja sääntöjä, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

8. Johtaa esimerkillä:
Valmentajan esimerkin vaikutus on äärettömän iso. Jos haluat kunnioitusta, osoita sitä itse. Valmentaja voi edellyttää vain sellaisten sääntöjen noudattamista, joihin hän itsekin sitoutuu ja myös noudattaa.

9. On sitoutunut:
Parhaat valmentajat valmentavat rakkaudesta lajiin. Lajirakkauden lisäksi hyvän valmentajan on aina ensisijaisesti ajateltava pelaajan etua.Euran Pallo Ry

Postiosoite:

Eurantie 33 

27510 Eura


Käyntiosoite:
OP-Areena

Nummentie 28

27500 Kauttua

toimisto@euranpallo.fi