N1, Naisten Nelonen

EuPa - TuPy  5 - 5

Eura, Wembley N

Hurlumhei jalkapalloa.

Hyökkäyksen riemuvoitto, puolustus unohtui. 5-5 tasapeli sarjan kärkiottelusta. Ennen peliä tasapeliä olisi pidettynä ihan hyvänä tuloksena, mutta huono maku tuloksesta jäi, kun 3 pistettä tyrkytettiin kovasti. Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle. Elli aloitti maalinteon jo 4 minuutilla, heti 7 minuutilla Nepi siirsi jo 2-0 johtoon. Vastustajalla oli linjojen väleissä ja selustassa todella paljon tyhjiä tiloja. Olemme pallonhallinta joukkue, joka pystyy hyvin käyttämään tyhjät tilat ja valmentaja tuumikin itsekseen, että nyt taitaa tulla murskalukemat. 18 minuutin päästä nukahdettiin vastustajan kulmassa ja vastustaja pääsi puskemaan pallon ihan maalinedestä kavennuksen 2-1. Etukäteen tiedettiin, että vastustajalla on myös kova maalintekijä ja se otettiin vartiointiin. Hän kuitenkin pääsi 23 minuutilla murtautumaan läpi ja pienestä kulmasta takatolpan kautta pisti pallon maaliin, peli tasan 2-2. Avointen ovien peli jatkui, edelleen oli valtavia tyhjiä tiloja, joihin pelattiin, mutta maalia ei saatu aikaiseksi. 38 minuutin kohdalla vastustaja sai vaparin, jonka Jutta tiputti eteensä ja siinä oli kärppänä vastustajan pelaaja, joka vei TuPyn 3-2 johtoon. Näin hyvä alku valui hukkaan ja kääntyi tappioasemaksi, jolla mentiiin tauolle.

Tauolla yritettiin rauhoittaa oma peli ja järkevöittää peliämme. 55 minuutin kohdalla saimme taas uuden maalintekijä, kun Emmi toimitti pallon maaliin kulman jälkitilanteesta nostaen meidät tasoihin. Pari minuuttia myöhemmin tuli taas lunta tupaan, kun unohtui pelaaja maalineteen, joka puski TuPyn jälleen 4-3 johtoon. Tehtiin muutoksia ryhmitelmään, hyökkäysvoittoisammaksi, puolustuksen kustannuksella, mutta se tuotti tulosta. 67 minuutin päästä Nepi pääsi läpi ja tasoitti pelin. Tästä minuuttia myöhemmin Nepi pääsi taas läpi ja vei meidät 5-4 johtoon. Koska hyökkäävässä ryhmitelmässä puolustuksemme oli haavoittuvainen, siirryimme johtoaseman vuoksi aloitus ryhmitelmään. Vastustajan tilat vain kasvoivat entisestään ja pääsimme usein selustaan tai ylivoimahyökkäyksiin. Huolellisemmalla pelaamisella olisimme voineet niitata pelin kiinni tekemällä useampi maali, mutta vanha viisaus on, että jos et tee maaleja, niin vastustaja tekee. 3 minuuttia ennen loppua vastustaja tekee ristipallon rankkarialueelle, puolustuksemme pelaajien välit liian isot ja siintä välistä hyökkääjälle, 5-5 tasoitus, joihin lukemiin peli sitten päättyykin. 10 maalia pelissä, ehkä kertoo puolustamisen tasosta.

Paremmalla ja huolellisemmalla puolustamispelaamisella 5 tehtyä maalia olisi riittänyt, mutta kun oli avoimet ovet molempiin suuntiin, niin optimaalisemmalla tyhjien tilojen käytöllä olisimme tehneet myöskin enemmän maaleja.

Ottelutulos kolautti lohkovoiton mahdollisuutta, ei ole enää omissa käsissä. Tosin tämä sarja on osoittanut yllätyksellisydellään.

Seuraavaksi lähdemmekin torstaina vieraspeliin Uuteenkaupunkiin UPK:ta vastaan. Kaikki kohtaamisemme ovat olleet tiukkoja.

Tilastot

5 - 5

TuPy
(2-3)
4'MaaliHelin Elli
7'MaaliLaurila Neea
18'MaaliKoli Maija
23'MaaliLehtinen Alisa
38'MaaliHirvonen Heini-Maija
57'MaaliHolmqvist Pernilla
67'MaaliLaurila Neea
68'MaaliLaurila Neea
87'MaaliHirvonen Heini-Maija