N1, Naisten Nelonen

EuPa - SoVo  5 - 3

Eura, Wembley N

Erikoistilanteiden päivä

Jälleen kerran haastava peli SoVoa vastaan, kuten oli keväälläkin Somerolla, mutta 5-3 voitto ja 3 pojoa, se riittää. Pelin erikoisuutena voisi pitää, että paljon tehtiin erikoistilannemaaleja. 8 maalia ja 5 maalia joko vaparista tai kulmasta, sekä yksi missattu rankkari. Maalipaikkoja oli runsaasti, taisi olla 4 ylärima laukausta, muutamia läpiajoja, joissakin pelattiin jo maalivahtikin ulos, mutta joko oli liian pieni kulma tai puolustaja kerkesi vielä tulla blokkaamaan, vastustajan maalivahtikin pelasti muutaman hyvän paikan.

Peli ei lähtenyt hyvin liikkeelle. Heti 2 minuutin kohdalla vastustaja sai sivuvaparin, josta pisti maalille ja sinne oli unohtunut vartioimatta pelaaja, joka puski maalin. Tästä ei häkellytty, vaan luotettiin omaan tekemiseen, että kyllä niitä paikkoja tulee. 7 minuutin kohdalla kulmastamme Iitu teki tasoituksen. 27 minuutin kohdalla Jessika teki 2-1 johtomaalin, jolla mentiin tauolle.

56 minuutilla tuli lunta tupaan, kun vastustaja pääsi tasoittamaan pelin. Puolustuksemme pari purkupalloa ei onnistunut, vaan osui lähimpiä pelaajia päin, josta pallo kimposi vastustajalle.

67 minuutilla Nepi vei taas 3-2 johtoon ja pelin maalinteko tuska hiukan hänellä helpottui, oli muutama hieno paikka ollut sitä ennen, mutta ei ollut vain mennyt sisään. 79 minuutin kohdalla Iitu teki toisen maalin jälleen kulmapotkusta ja nyt alkoi vaikuttamaan, että peli repesi.

83 minuutilla vastustaja sai vaparin keskeltä ja tätä aikaisemminkin olimme antaneet liian usein vaparin hyvästä paikasta ja ne olivat olleet vaarallisia. Nyt mv Jutta torjui laukauksen, mutta pallo tippui eteen, josta vastustaja kävi tuikkaamassa pallon verkkoon, 4-3. Jännitys alkoi hiipimään puseroon.

88 minuutilla kulmasta teimme 5-3 voittolukemat ja maalintekijä oli kukas muu kuin Emmi, joka on nyt 3 viimeisimmässä pelissä tehnyt maalin ja joka kerta kulmasta.

Pelimme haasteeksi muodostui löytää oikea rytmi. Tukiliikkeitä kyllä tehtiin, mutta ajoitukset olivat väärät. Ei oikein osattu mukautua vastustajan tempoon. Mutta perustekemisemme on niin hyvällä tasolla, että pystymme hoitamaan pelin rutiinisuorituksella.

Kokoonpanossamme oli ensikertalainen naisten pelissä, kun C-tytöistä oli mukana Saramon Viivi, joka sai kokemusta aikuisten pelistä. C-tytöistä oli myös maalivahti Koiviston Stiina, joka on aikaisemminkin ollut mukana.

3 pistettä ja edelleen ollaan mukana jahtaamassa kärkisijaa.

Maalintekijät:
Iitu 2 maalia
Jessika 1 maali
Nepi 1 maali
Emmi 1 maali

Seuraavaksi lähdemmekin sarjamme pisimmälle vierasmatkalle Kemiönsaareen, kohtaamaan KSF.

Tilastot

5 - 3

SoVo
(2-1)
2'MaaliHaalijoki Eerika
7'MaaliVäinölä Iida-Maria
27'MaaliSaari Jessika
56'MaaliHaalijoki Eerika
67'MaaliLaurila Neea
79'MaaliVäinölä Iida-Maria