N1, Naisten Nelonen

KSF - EuPa   2 - 1

Kemiö, Kemiönsaari. Amospuisto 1 N

Turistimatka Kemiönsaareen

Sellainen se oli, turistimatka. Peli osoitti, kuinka hieno laji jalkapallo on. Ennakkoasetelmissa olimme vahva ennakkosuosikki, jossa lähtökohtaisesti olisimme parempi jokaisella osa-alueella, kokoonpanokin oli meidän puolella. Heillä ei yhtään vaihtopelaajaa, meillä 5, mutta peleihin lähdetään aina 0-0 tilanteesta. KSF halusi voittaa, ihan jokainen pelaaja ja se näkyi ensi minuuteista lähtien. Vaikutti, että vastustajia oli paljon enemmän kentällä kuin meitä, aina pallossa oli vastustajan pelaaja tai joku antoi prässin meidän pallolliselle pelaajalle.

Ensimmäinen puoliaika kuvasti oikein hyvin peliä, emme päässeet edes puolenkentän yli, ensimmäinen kerta tämän joukkueen kanssa, niin sillassa olimme. Etukäteen tiesimme missä tyhjä tila olisi, josta aukeaisi meidän hyökkäys, mutta emme käyttäneet sitä ja sitten kun vielä päästimme 17 minuutin kohdalla maalin jälleen erikoistilanteesta, niin pelistä tuli todella vaikea. Vaikutti, että meillä oli kentällä 11 yksilöä pelaamassa, eikä joukkue, joka tekisi yhteistyötä.

Puoliaika loppui 1-0 tappioasemassa ja katseet kääntyi toiseen puoliaikaan. Jos saisimme peruspelaamisemme rullaamaan, niin peli kyllä kääntyisi. Hiukan se parani, mutta ratkaisut pallon kanssa varsinkaan hyökkäysalueella ei ollut riittävän laadukkaita, jotta olisi tullut maalipaikkoja. Tuntui, että jokainen yritti yksinään ratkaista peliä.

Valopilkkua synkkään iltaamme tuli 78 minuutin kohdalla, kun Peppi teki kauden avausmaalinsa kulmasta ja toi meidät tasoihin. Pieni toive, jopa mahdollisesta voitosta nousi ja saisimme sen tavoitellun 3 pistettä. Kylmä suihku tuli niskaan 84 minuutilla, kun pelasimme heikosti tilanteen. Yksinäinen vastustajan pelaaja kuljetti kohti maaliamme 3 puolustajaa vastaamme ja emme menneet peittäneet laukausta, vaan tiputettiin turhaan liian alas. Näin pääsi laukaisemaan ihan vapaasti.

Näin siis saimme oppia ja moni muukin kannattaa ottaa opiksi, että voitontahto /-nälkä riittää pitkälle, asenne ratkaisee paljon. Hatunnosto vastustajalle.

Vastustajan peli ei ollut kaunista toisella puoliajalla, heti kun saivat pallon, niin lähti kauas, mutta jalkapallossa tulos ratkaisee. Pitkän urani aikana olen kuullut niin usein, että joku voitti väärällä tavalla. Ei ole väärää tapaa ja jalkapallon hienous onkin, että siinä voi pärjätä niin monella eri tavalla. Jos häviät pelin, niin katse peiliin ja oman pelin korjausta. Tämän pelin voiton ansaitsi vastustaja, me menemme nuolemaan haavamme ja pyrimme tulemaan kahta vahvempana seuraavaan peliin.